Renault wil 17% van ZIN Frans personeel afdanken, wat overeenstemt met het verlies van 7500 arbeidsplaatsen. De ontslagen zijn gepland over een periode van vier jaar en zullen meestal via natuurlijke afvloeiingen gebeuren. Bedoeling is uiteraard om de kosten te drukken.

Renault was het autobedrijf wiens Europese verkopen vorig jaar de sterkste daling te zien gaven. De automarkt zal dit jaar voor het zesde jaar op rij dalen en dat laat Renault niet onberoerd. Sascha Gommel, analist voor Commerzbank AG, is van mening dat de ontslagen nodig en zelfs noodzakelijk zijn.

Renault wil 17% van ZIN Frans personeel afdanken, wat overeenstemt met het verlies van 7500 arbeidsplaatsen. De ontslagen zijn gepland over een periode van vier jaar en zullen meestal via natuurlijke afvloeiingen gebeuren. Bedoeling is uiteraard om de kosten te drukken. Renault was het autobedrijf wiens Europese verkopen vorig jaar de sterkste daling te zien gaven. De automarkt zal dit jaar voor het zesde jaar op rij dalen en dat laat Renault niet onberoerd. Sascha Gommel, analist voor Commerzbank AG, is van mening dat de ontslagen nodig en zelfs noodzakelijk zijn.