De tweede grootste Franse autobouwer kreeg 1,47 miljard euro voor de 6,5% resterende aandelen in Volvo (dat zijn automobieldivisie verkocht heeft aan het Chinese Geely). Met dit geld kan Renault zijn schulden afbouwen en de geplande investeringen in Frankrijk, China en Rusland financieren.

Renault werkte gisteren ook de oprichting van een joint-venture af met Nissan rond AvtoVaz, de eigenaar van het Lada-merk. De Franse autobouwer brengt zijn belang van 25% in AvtoVaz in de joint-venture in, en investeert daarbovenop 283 miljoen euro. Op die manier zal het 50,1% van de joint-venture in handen hebben. Nissan zal 67,13% van Alliance Rostec Auto krijgen (het saldo zit bij Russian Technologies). Alliance Rostec Auto zal op zijn beurt 74,5% van de aandelen van AvtoVaz bezitten.

De tweede grootste Franse autobouwer kreeg 1,47 miljard euro voor de 6,5% resterende aandelen in Volvo (dat zijn automobieldivisie verkocht heeft aan het Chinese Geely). Met dit geld kan Renault zijn schulden afbouwen en de geplande investeringen in Frankrijk, China en Rusland financieren.Renault werkte gisteren ook de oprichting van een joint-venture af met Nissan rond AvtoVaz, de eigenaar van het Lada-merk. De Franse autobouwer brengt zijn belang van 25% in AvtoVaz in de joint-venture in, en investeert daarbovenop 283 miljoen euro. Op die manier zal het 50,1% van de joint-venture in handen hebben. Nissan zal 67,13% van Alliance Rostec Auto krijgen (het saldo zit bij Russian Technologies). Alliance Rostec Auto zal op zijn beurt 74,5% van de aandelen van AvtoVaz bezitten.