Deze aandelen blijven interessant, zelfs als de correctie wat langer en dieper wordt dan algemeen aangenomen.

Als hij Rémy Cointreau even bekijkt, stelt Geert Van Herck van Leleux vast dat de koers bij een algemene correctie van de markt ook daalt maar iets minder hard.

En als de beurzen herstellen, doet dit aandeel het beter dan de brede markt (zoals bv. de CAC 40).

De redenen zijn velerlei: er is de sterke blootstelling aan de groeilanden, de winstmarges zijn hoog en het dividend klimt elk jaar.

Om op deze laatste twee punten door te gaan: van het boekjaar 2006 tot het boekjaar 2012 nam de EBITDA-marge (operationele winstmarge voor belastingen en afschrijvingen) toe van 19,74% tot 22,05%.

En het brutodividend steeg in dezelfde periode van 1,10 euro per aandeel tot 2,30 euro per aandeel. Kortom, voor langetermijnbeleggers zijn verkoopgolven in dit aandeel zeker en vast instapmomenten.

Deze aandelen blijven interessant, zelfs als de correctie wat langer en dieper wordt dan algemeen aangenomen. Als hij Rémy Cointreau even bekijkt, stelt Geert Van Herck van Leleux vast dat de koers bij een algemene correctie van de markt ook daalt maar iets minder hard. En als de beurzen herstellen, doet dit aandeel het beter dan de brede markt (zoals bv. de CAC 40). De redenen zijn velerlei: er is de sterke blootstelling aan de groeilanden, de winstmarges zijn hoog en het dividend klimt elk jaar. Om op deze laatste twee punten door te gaan: van het boekjaar 2006 tot het boekjaar 2012 nam de EBITDA-marge (operationele winstmarge voor belastingen en afschrijvingen) toe van 19,74% tot 22,05%. En het brutodividend steeg in dezelfde periode van 1,10 euro per aandeel tot 2,30 euro per aandeel. Kortom, voor langetermijnbeleggers zijn verkoopgolven in dit aandeel zeker en vast instapmomenten.