Volgens onbevestigde bronnen zou toezichthouder FDAIC door de overheid verzocht zijn om een aantal banken die virtueel failliet zijn toch te laten verder werken.

De reden ligt voor de hand: in november zijn er verkiezingen en de huidige regering gaat niet graag naar de kiezer met massale faillissementen.

Howard Davidowitz is van mening dat ook grote banken in de Verenigde Staten failliet moeten kunnen gaan. Tot dusver werden grote banken die in de problemen zaten altijd overeind gehouden.

Het is natuurlijk altijd pijnlijk om een bank te laten gaan, maar de reddingsplannen die de Amerikaanse regering in 2008 hebben aangekondigd dreigen volgens Davidowitz op langere termijn catastrofale gevolgen te hebben.

Volgens onbevestigde bronnen zou toezichthouder FDAIC door de overheid verzocht zijn om een aantal banken die virtueel failliet zijn toch te laten verder werken. De reden ligt voor de hand: in november zijn er verkiezingen en de huidige regering gaat niet graag naar de kiezer met massale faillissementen. Howard Davidowitz is van mening dat ook grote banken in de Verenigde Staten failliet moeten kunnen gaan. Tot dusver werden grote banken die in de problemen zaten altijd overeind gehouden. Het is natuurlijk altijd pijnlijk om een bank te laten gaan, maar de reddingsplannen die de Amerikaanse regering in 2008 hebben aangekondigd dreigen volgens Davidowitz op langere termijn catastrofale gevolgen te hebben.