Hij stelt vast dat bij de bodem van deze week er een positieve divergentie met de RSI-indicator optrad (het spiegelbeeld van de negatieve divergentie tussen de S&P 500 en zijn RSI-indicator).

Ook wordt er duidelijk het hefboomeffect geïllustreerd. De

S&P 500 daalde met iets meer dan 1% maar de VIX veerde wel op met zo'n 20%!

Vandaar dat Van Herck verwacht dat deze volatiliteitsindicator de

kaap van de 20 punten kan bereiken. De daggrafiek van de VIXY (ETF op de VIX) toont eveneens het potentieel van een trendommekeer richting 20 USD.

Zelfs als de S&P 500 (tegen de verwachtingen in) opnieuw zou gaan stijgen, is deze ETF vanuit een langetermijnstandpunt een interessante belegging.

Want de kansen op een toename van de volatiliteit zijn volgens Geert Van Herck veel groter dan dat de volatiliteit op de huidige zeer lage niveaus zal blijven.

Hij stelt vast dat bij de bodem van deze week er een positieve divergentie met de RSI-indicator optrad (het spiegelbeeld van de negatieve divergentie tussen de S&P 500 en zijn RSI-indicator). Ook wordt er duidelijk het hefboomeffect geïllustreerd. De S&P 500 daalde met iets meer dan 1% maar de VIX veerde wel op met zo'n 20%! Vandaar dat Van Herck verwacht dat deze volatiliteitsindicator de kaap van de 20 punten kan bereiken. De daggrafiek van de VIXY (ETF op de VIX) toont eveneens het potentieel van een trendommekeer richting 20 USD. Zelfs als de S&P 500 (tegen de verwachtingen in) opnieuw zou gaan stijgen, is deze ETF vanuit een langetermijnstandpunt een interessante belegging. Want de kansen op een toename van de volatiliteit zijn volgens Geert Van Herck veel groter dan dat de volatiliteit op de huidige zeer lage niveaus zal blijven.