De relatieve rust rond de Europese begrotingscrisis kan echter snel verdwijnen, bijvoorbeeld wanneer de aanvraag van een reddingsplan voor Portugal daadwerkelijk een feit wordt.

Stel dat Portugal 80 miljard euro aan steun nodig heeft, maar dat dit bedrag niet zal volstaan om een verder uitzaaien van de crisis te voorkomen. In dat geval kan Spanje als volgende aan de beurt zijn.

De Spaanse economie is iets te groot om de beleggers rustig te houden, zodat de crisis zich als een strovuurtje kan verspreiden. Uiteindelijk zal Europa dan moeten gaan nadenken over een oplossing voor de crisis die wel doeltreffend kan zijn.

De relatieve rust rond de Europese begrotingscrisis kan echter snel verdwijnen, bijvoorbeeld wanneer de aanvraag van een reddingsplan voor Portugal daadwerkelijk een feit wordt. Stel dat Portugal 80 miljard euro aan steun nodig heeft, maar dat dit bedrag niet zal volstaan om een verder uitzaaien van de crisis te voorkomen. In dat geval kan Spanje als volgende aan de beurt zijn. De Spaanse economie is iets te groot om de beleggers rustig te houden, zodat de crisis zich als een strovuurtje kan verspreiden. Uiteindelijk zal Europa dan moeten gaan nadenken over een oplossing voor de crisis die wel doeltreffend kan zijn.