De aangeboden Treasury Inflation Protected Securities (of TIPS) kregen een rentevoet van 1,17%, tegenover een consensusverwachting van maar 1,08%.

De veiling ging gepaard met het oplopen van de rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties tot het hoogste niveau in zes weken.

De bid-to-cover ratio, die aangeeft hoe groot de interesse van de beleggers is, stond op 2,37 en dat was het laagste niveau sinds april 2009. Gemiddeld bedroeg die bid-to-cover ratio bij de 10 vorige veilingen 2,73.

Sergey Bondarchuk, interest-rate strategist in New York bij primary dealer BNP Paribas SA, stelt vast dat de beleggers blijkbaar niet in het inflatiegevaar geloven, gezien de geringe interesse voor de TIPS.

De aangeboden Treasury Inflation Protected Securities (of TIPS) kregen een rentevoet van 1,17%, tegenover een consensusverwachting van maar 1,08%. De veiling ging gepaard met het oplopen van de rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties tot het hoogste niveau in zes weken. De bid-to-cover ratio, die aangeeft hoe groot de interesse van de beleggers is, stond op 2,37 en dat was het laagste niveau sinds april 2009. Gemiddeld bedroeg die bid-to-cover ratio bij de 10 vorige veilingen 2,73. Sergey Bondarchuk, interest-rate strategist in New York bij primary dealer BNP Paribas SA, stelt vast dat de beleggers blijkbaar niet in het inflatiegevaar geloven, gezien de geringe interesse voor de TIPS.