Het lagere bedrag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk voornamelijk te wijten aan banken uit Noord-Europese landen die er voor gekozen hebben de aflopende 12-maands lening niet door te rollen.

Binnenkort zal de afhankelijkheid per land bekend gemaakt worden.

De ECB heeft bekend gemaakt dat ze vorige week voor Eur 603 mln aan staatsobligaties hebben gesetteld. Dit is het laagste bedrag in zeven weken tijd, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Het lage bedrag komt door de oppositie binnen de ECB om grootschalige opkopen te doen en de relatief rustige markt vorige week. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 72,5 mrd aan obligaties gekocht.

Het lagere bedrag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers waarschijnlijk voornamelijk te wijten aan banken uit Noord-Europese landen die er voor gekozen hebben de aflopende 12-maands lening niet door te rollen. Binnenkort zal de afhankelijkheid per land bekend gemaakt worden. De ECB heeft bekend gemaakt dat ze vorige week voor Eur 603 mln aan staatsobligaties hebben gesetteld. Dit is het laagste bedrag in zeven weken tijd, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Het lage bedrag komt door de oppositie binnen de ECB om grootschalige opkopen te doen en de relatief rustige markt vorige week. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 72,5 mrd aan obligaties gekocht.