Het bedrijfsresultaat daalde van Eur 65,7 mln naar Eur 9,6 mln en de nettowinst van Eur 51,6 mln naar Eur 8,3 mln, Eur 0,06 per aandeel en bleef volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk beneden de verwachtingen.

Door seizoensinvloeden is het eerste kwartaalresultaat relatief van minder belang. De winstdaling kwam vooral voort uit de terugslag in de Vastgoed sector (eigen ontwikkeling) waar het aantal verkochte huizen daalde van 810 vorig jaar naar 195 dit jaar.

Mede hierdoor daalde het resultaat van dit segment van Eur 22,5 mln vorig jaar naar een verlies nu van Eur 15,2 mln, deels ook tengevolge van genomen voorzieningen. De Bouwsector (bouw voor derden) heeft last van prijsdruk en het resultaat daalde van Eur 33,5 mln naar Eur 16,6 mln.

De orderportefeuille voor de utiliteitsbouw is goed gevuld, maar voor de woningbouw is bijna de helft minder orders verkregen. Bij Infra daalde het resultaat van Eur 11,7 mln naar Eur 2 mln, grotendeels tengevolge van tegenvallende resultaten in de eindfase van een tweetal projecten.

Het bedrijf doet geen uitspraken over het resultaat voor geheel 2009, maar heeft een goede positie op basis van de grote orderportefeuille.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy op grond van de verwachtingen voor een verbetering van de resultaten op lange termijn en de relatief lage waardering.

Het bedrijfsresultaat daalde van Eur 65,7 mln naar Eur 9,6 mln en de nettowinst van Eur 51,6 mln naar Eur 8,3 mln, Eur 0,06 per aandeel en bleef volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk beneden de verwachtingen. Door seizoensinvloeden is het eerste kwartaalresultaat relatief van minder belang. De winstdaling kwam vooral voort uit de terugslag in de Vastgoed sector (eigen ontwikkeling) waar het aantal verkochte huizen daalde van 810 vorig jaar naar 195 dit jaar. Mede hierdoor daalde het resultaat van dit segment van Eur 22,5 mln vorig jaar naar een verlies nu van Eur 15,2 mln, deels ook tengevolge van genomen voorzieningen. De Bouwsector (bouw voor derden) heeft last van prijsdruk en het resultaat daalde van Eur 33,5 mln naar Eur 16,6 mln. De orderportefeuille voor de utiliteitsbouw is goed gevuld, maar voor de woningbouw is bijna de helft minder orders verkregen. Bij Infra daalde het resultaat van Eur 11,7 mln naar Eur 2 mln, grotendeels tengevolge van tegenvallende resultaten in de eindfase van een tweetal projecten. Het bedrijf doet geen uitspraken over het resultaat voor geheel 2009, maar heeft een goede positie op basis van de grote orderportefeuille. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy op grond van de verwachtingen voor een verbetering van de resultaten op lange termijn en de relatief lage waardering.