De Amerikaanse rente is ook al enige tijd aan het dalen, vooral doordat de Fed geen haast maakt met het beëindigen van haar zeer ruime monetaire beleid.

Bovendien is de angst voor inflatie wat naar de achtergrond verdwenen nu olie- en andere grondstoffenprijzen zijn gedaald.

En in Europa speelt ook de oplaaiende spanning over een eventueel Grieks faillissement mee: beleggers vluchten op dergelijke momenten naar de veiligheid van Duitse staatsobligaties.

Toch lijkt het waarschijnlijk dat de rente haar stijgende trend gaat hervatten, mits er zich geen nieuwe grote schokken voordoen (zoals een chaotisch Grieks faillissement met een volgende bankencrisis tot gevolg).

De Amerikaanse rente is ook al enige tijd aan het dalen, vooral doordat de Fed geen haast maakt met het beëindigen van haar zeer ruime monetaire beleid. Bovendien is de angst voor inflatie wat naar de achtergrond verdwenen nu olie- en andere grondstoffenprijzen zijn gedaald. En in Europa speelt ook de oplaaiende spanning over een eventueel Grieks faillissement mee: beleggers vluchten op dergelijke momenten naar de veiligheid van Duitse staatsobligaties. Toch lijkt het waarschijnlijk dat de rente haar stijgende trend gaat hervatten, mits er zich geen nieuwe grote schokken voordoen (zoals een chaotisch Grieks faillissement met een volgende bankencrisis tot gevolg).