De bedragen zijn per bank gespecificeerd. Dit bedrag lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de lage kant, want de meeste analisten en ratingbureaus gaan in hun basisscenario uit van een bedrag van circa Eur 50 mrd.

De voornaamste reden van Moody's voor een ratingverlaging van Spanje gisteren, naar Aa2 van Aa1, is de inschatting van het ratingbureau dat het Spaanse bankensysteem Eur 40- 50 mrd aan kapitaal nodig heeft.

Moody's denkt niet dat dit bedrag bij private investeerders opgehaald kan worden. In dat geval zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers de volledige last bij de Spaanse overheid vandaan moeten komen. Moody's houdt een negatief vooruitzicht op de rating van Spanje.

De bedragen zijn per bank gespecificeerd. Dit bedrag lijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de lage kant, want de meeste analisten en ratingbureaus gaan in hun basisscenario uit van een bedrag van circa Eur 50 mrd. De voornaamste reden van Moody's voor een ratingverlaging van Spanje gisteren, naar Aa2 van Aa1, is de inschatting van het ratingbureau dat het Spaanse bankensysteem Eur 40- 50 mrd aan kapitaal nodig heeft. Moody's denkt niet dat dit bedrag bij private investeerders opgehaald kan worden. In dat geval zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers de volledige last bij de Spaanse overheid vandaan moeten komen. Moody's houdt een negatief vooruitzicht op de rating van Spanje.