In absolute termen was er een gemiddeld rendement van 8-9% per jaar voor small caps vergeleken met een gemiddelde van 2-3% voor grote bedrijven.

Ook in Japan zijn small caps winstgevend. Terwijl Japanse large caps de afgelopen dertien jaar een gemiddeld rendement van -0,5% scoorden - het 'Verloren Decennium' - genereerden small caps een gemiddelde van 3,5% per jaar.

Voor een land met een reële economische groei van minder dan 1% per jaar en inflatie en rentetarieven van bijna 0% zijn dat opvallende prestaties.

In absolute termen was er een gemiddeld rendement van 8-9% per jaar voor small caps vergeleken met een gemiddelde van 2-3% voor grote bedrijven. Ook in Japan zijn small caps winstgevend. Terwijl Japanse large caps de afgelopen dertien jaar een gemiddeld rendement van -0,5% scoorden - het 'Verloren Decennium' - genereerden small caps een gemiddelde van 3,5% per jaar. Voor een land met een reële economische groei van minder dan 1% per jaar en inflatie en rentetarieven van bijna 0% zijn dat opvallende prestaties.