Banken als SunTrust Banks Inc en PNC Financial Services Group Inc maakten betere kwartaalcijfers bekend, waarbij de kredietverliezen en de financieringskosten fors waren gedaald. Daarmee neemt de hoop toe dat de banken gestabiliseerd raken na jaren van pijn.

De koersen van SunTrust, PNC, KeyCorp, Fifth Third Bancorp en Huntington Bancshares Inc stegen fors na de publicatie van de resultaten. BB&T Corp was de uitzondering die de regel bevestigde, maar deze bank maakte resultaten bekend die aan de onderkant van de verwachtingen lagen.

Stephen Steinour, CEO van Huntington, stelde zich niettemin voorzichtig op. Er is weliswaar sprake van een economische verbetering, maar daarmee heeft de kredietmarkt zich nog niet hersteld.

Gary Townsend, chief executive van Hill-Townsend Capital, is van mening dat de marges onder druk kunnen blijven staan, maar sluit toch niet uit dat de kredietverstrekking gaat verbeteren.

Banken als SunTrust Banks Inc en PNC Financial Services Group Inc maakten betere kwartaalcijfers bekend, waarbij de kredietverliezen en de financieringskosten fors waren gedaald. Daarmee neemt de hoop toe dat de banken gestabiliseerd raken na jaren van pijn. De koersen van SunTrust, PNC, KeyCorp, Fifth Third Bancorp en Huntington Bancshares Inc stegen fors na de publicatie van de resultaten. BB&T Corp was de uitzondering die de regel bevestigde, maar deze bank maakte resultaten bekend die aan de onderkant van de verwachtingen lagen. Stephen Steinour, CEO van Huntington, stelde zich niettemin voorzichtig op. Er is weliswaar sprake van een economische verbetering, maar daarmee heeft de kredietmarkt zich nog niet hersteld. Gary Townsend, chief executive van Hill-Townsend Capital, is van mening dat de marges onder druk kunnen blijven staan, maar sluit toch niet uit dat de kredietverstrekking gaat verbeteren.