Fabio Fois, Europa-econoom bij Barclays, is van mening dat Madrid de doelstelling van een begrotingstekort van 6,30% voor dit jaar zal missen.

De autonome regio's gaan namelijk het eigen objectief van een begrotingstekort van 1,50% van het BBP met minstens een half procent missen.

Volgens Fois zal de belastingverhoging op vastgoed en op consumentengoederen zoals tijdelijk opgelegd door de OESO langer in voege moeten blijven.

Bovendien zou Spanje nog nieuwe belastingen moeten heffen om de begroting in orde te krijgen. Probleem is echter dat de Spanjaarden de belastingverhogingen en besparingen spuugzat zijn.

Fabio Fois, Europa-econoom bij Barclays, is van mening dat Madrid de doelstelling van een begrotingstekort van 6,30% voor dit jaar zal missen. De autonome regio's gaan namelijk het eigen objectief van een begrotingstekort van 1,50% van het BBP met minstens een half procent missen. Volgens Fois zal de belastingverhoging op vastgoed en op consumentengoederen zoals tijdelijk opgelegd door de OESO langer in voege moeten blijven. Bovendien zou Spanje nog nieuwe belastingen moeten heffen om de begroting in orde te krijgen. Probleem is echter dat de Spanjaarden de belastingverhogingen en besparingen spuugzat zijn.