Daarbij wordt vooral gedacht aan Libië en Algerije, die beiden trouwens OPEC-leden zijn. Yousef Gamal El-Din, Saoedi-Arabië kenner voor CNBC, wijst er op dat de problemen van dit land dezelfde zijn dan die van de andere landen in de regio: jeugdwerkloosheid.

Volgens de cijfers verstrekt door het Central Department of Statistics & Information (CDSI) was in 2009 39% van de Saoedische jeugd tussen 20 en 24 jaar oud werkloos.

Daar staat wel tegenover dat het land koninkrijk over 440 miljard dollar aan valutareserves beschikt waarmee het de pijn van de jeugdwerkloosheid kan helpen verzachten.

Yousef Gamal El-Din gelooft dan ook niet dat de onrust gaat overwaaien naar Saoedi-Arabië. Credit-default swaps om zich te vezekeren door een wanbetaling door Saoedi-Arabië zijn in de afgelopen dagen toch met 15 basispunten gestegen tot 140 basispunten.

Daarbij wordt vooral gedacht aan Libië en Algerije, die beiden trouwens OPEC-leden zijn. Yousef Gamal El-Din, Saoedi-Arabië kenner voor CNBC, wijst er op dat de problemen van dit land dezelfde zijn dan die van de andere landen in de regio: jeugdwerkloosheid. Volgens de cijfers verstrekt door het Central Department of Statistics & Information (CDSI) was in 2009 39% van de Saoedische jeugd tussen 20 en 24 jaar oud werkloos. Daar staat wel tegenover dat het land koninkrijk over 440 miljard dollar aan valutareserves beschikt waarmee het de pijn van de jeugdwerkloosheid kan helpen verzachten. Yousef Gamal El-Din gelooft dan ook niet dat de onrust gaat overwaaien naar Saoedi-Arabië. Credit-default swaps om zich te vezekeren door een wanbetaling door Saoedi-Arabië zijn in de afgelopen dagen toch met 15 basispunten gestegen tot 140 basispunten.