Het ergste van alles is dat de Grieken maar al te goed weten dat de politiek van de regering Samaras hun alleen maar meer van hetzelfde zal brengen. Daardoor zal deze het steeds moeilijker krijgen om andere partijen te overtuigen met hem in een regering te stappen.

Hoe sneller Griekenland de euro verlaat, hoe beter

Het politiek lot van Samaras lijkt bezegeld, tenzij er een mirakel gebeurt. De regering Samaras spreidt het bedje voor extreem links en extreem rechts, zo vrezen politieke waarnemers. Uiteindelijk kan dit het land in chaos storten, met mogelijk zelfs een burgeroorlog tot gevolg.

Spanje, Griekenland, Portugal en Italië zitten op hetzelfde spoor als Griekenland, zij het met enige vertraging. Wanneer het roer niet wordt omgegooid, dreigen deze drie landen uiteindelijk ook politiek verscheurd te raken met alle gevolgen van dien. Binnen enkele jaren kan de situatie in deze landen dramatisch verergerd zijn.

Het ergste van alles is dat de Grieken maar al te goed weten dat de politiek van de regering Samaras hun alleen maar meer van hetzelfde zal brengen. Daardoor zal deze het steeds moeilijker krijgen om andere partijen te overtuigen met hem in een regering te stappen. Hoe sneller Griekenland de euro verlaat, hoe beterHet politiek lot van Samaras lijkt bezegeld, tenzij er een mirakel gebeurt. De regering Samaras spreidt het bedje voor extreem links en extreem rechts, zo vrezen politieke waarnemers. Uiteindelijk kan dit het land in chaos storten, met mogelijk zelfs een burgeroorlog tot gevolg. Spanje, Griekenland, Portugal en Italië zitten op hetzelfde spoor als Griekenland, zij het met enige vertraging. Wanneer het roer niet wordt omgegooid, dreigen deze drie landen uiteindelijk ook politiek verscheurd te raken met alle gevolgen van dien. Binnen enkele jaren kan de situatie in deze landen dramatisch verergerd zijn.