Het gevaar voor een zeepbel wordt veroorzaakt door de continue aanvoer van extra kapitaal, dat in het financieel systeem en in de vastgoedmarkt wordt geïnvesteerd. Daardoor zijn de prijzen fors gestegen.

De vastgoedprijzen in Hong Kong zijn dit jaar al met 30% gestegen, die in het luxesegment zelfs al met 40%. Ook Norman Chad, het hoofd van de centrale bank, heeft eerder al gewaarschuwd voor een zeepbel.

Chad sluit niet uit dat de ontnuchtering volgend jaar gaat komen. De stijging van de waarde van een aantal activa is al geruime tijd losgekoppeld van de economische fundamentals.

De studiedienst van de centrale bank is van mening dat dergelijke situatie niet eeuwig kan blijven duren. Vroeg of laat krijgt de realiteitszin opnieuw de overhand, met mogelijk forse correcties tot gevolg.

Het gevaar voor een zeepbel wordt veroorzaakt door de continue aanvoer van extra kapitaal, dat in het financieel systeem en in de vastgoedmarkt wordt geïnvesteerd. Daardoor zijn de prijzen fors gestegen. De vastgoedprijzen in Hong Kong zijn dit jaar al met 30% gestegen, die in het luxesegment zelfs al met 40%. Ook Norman Chad, het hoofd van de centrale bank, heeft eerder al gewaarschuwd voor een zeepbel. Chad sluit niet uit dat de ontnuchtering volgend jaar gaat komen. De stijging van de waarde van een aantal activa is al geruime tijd losgekoppeld van de economische fundamentals. De studiedienst van de centrale bank is van mening dat dergelijke situatie niet eeuwig kan blijven duren. Vroeg of laat krijgt de realiteitszin opnieuw de overhand, met mogelijk forse correcties tot gevolg.