De winstmarges zullen stijgen omdat de spread tussen de korte en lange rente oploopt. Als ook effecten hoger koersen (35% van de bezittingen van de bank) hebben de banken daar baat bij, terwijl door een depreciërende yen de winstgevendheid van banken buiten Japan toeneemt.

De regering ziet door het handelsverdrag het bruto nationaal product met 0,6% toenemen. Dat is een significante stijging.

De analisten van ABN AMRO ramen de economische groei van het land dit jaar op 2,3%.

Als Japan deel gaat uitmaken van TPP kan dat leiden tot een positieve herwaardering van Japanse aandelen omdat de economische groei opwaarts wordt bijgesteld.

Op de lange termijn profiteert de economie volgens ABN Amro van de toegenomen handel en investeringen, hogere productiviteit en de internationalisering van Japanse bedrijven.

Ook kan de Verenigde Staten het exportverbod op goedkoop schaliegas opheffen als Japan zich aansluit bij de TPP.

De Japanse exporterende bedrijven spinnen garen bij de lagere handelstarieven. De Verenigde Staten heffen bijvoorbeeld 2,5% importbelasting op Japanse auto's.

Als die heffing vervalt, zien automakers als Toyota hun omzet stijgen. Ook producenten van auto-onderdelen, consumentenelektronica en machines hebben er baat bij vanwege de importheffingen die de VS deze bedrijven oplegt. Het gaat onder andere om Denso Corp, Canon en Fanuc.

De winstmarges zullen stijgen omdat de spread tussen de korte en lange rente oploopt. Als ook effecten hoger koersen (35% van de bezittingen van de bank) hebben de banken daar baat bij, terwijl door een depreciërende yen de winstgevendheid van banken buiten Japan toeneemt. De regering ziet door het handelsverdrag het bruto nationaal product met 0,6% toenemen. Dat is een significante stijging. De analisten van ABN AMRO ramen de economische groei van het land dit jaar op 2,3%. Als Japan deel gaat uitmaken van TPP kan dat leiden tot een positieve herwaardering van Japanse aandelen omdat de economische groei opwaarts wordt bijgesteld. Op de lange termijn profiteert de economie volgens ABN Amro van de toegenomen handel en investeringen, hogere productiviteit en de internationalisering van Japanse bedrijven. Ook kan de Verenigde Staten het exportverbod op goedkoop schaliegas opheffen als Japan zich aansluit bij de TPP. De Japanse exporterende bedrijven spinnen garen bij de lagere handelstarieven. De Verenigde Staten heffen bijvoorbeeld 2,5% importbelasting op Japanse auto's. Als die heffing vervalt, zien automakers als Toyota hun omzet stijgen. Ook producenten van auto-onderdelen, consumentenelektronica en machines hebben er baat bij vanwege de importheffingen die de VS deze bedrijven oplegt. Het gaat onder andere om Denso Corp, Canon en Fanuc.