De goede jaarresultaten waren overigens conform de gemiddelde analistenverwachtingen. De organische omzetgroei bedroeg 4%, de aangepaste operationele winst kwam uit op GBP 1,713 miljard, en de winst per aandeel op EUR 0,95.

Het voorgestelde dividend is EUR 0,47. De nettoschuld liep op tot GPB 3,1 miljard, eveneens in lijn met de verwachtingen.

Dit jaar ziet het bedrijf de onderliggende omzet en winst verder groeien. Voor 80% van de omzet geldt momenteel een groeipercentage van 5 tot 7%, stelt Elsevier.

In 2013 wordt de omzet naar onze mening met 8% negatief beïnvloed doordat een aantal congressen en evenementen dit jaar niet plaatsvindt.

Voor de juridische informatieverstrekking ziet Elsevier weinig groei. Dat betekent dat de marktomstandigheden in de Verenigde Staten moeilijk blijven.

Het concern verwacht in de loop van het jaar voor GBP 300 miljoen extra aan eigen aandelen in te kopen, naast de GBP 100 miljoen die het bedrijf dit jaar tot nu toe al heeft ingekocht. Dat moet de verwatering van het aandelenkapitaal tegengaan als gevolg van het afstoten van niet-kernactiviteiten.

De resultaten van Elsevier stemmen tot bijna achter de komma overeen met de gemiddelde marktverwachting. Ook de prognoses voor dit jaar komen niet als een verrassing. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden voor het aandeel.

De goede jaarresultaten waren overigens conform de gemiddelde analistenverwachtingen. De organische omzetgroei bedroeg 4%, de aangepaste operationele winst kwam uit op GBP 1,713 miljard, en de winst per aandeel op EUR 0,95. Het voorgestelde dividend is EUR 0,47. De nettoschuld liep op tot GPB 3,1 miljard, eveneens in lijn met de verwachtingen. Dit jaar ziet het bedrijf de onderliggende omzet en winst verder groeien. Voor 80% van de omzet geldt momenteel een groeipercentage van 5 tot 7%, stelt Elsevier. In 2013 wordt de omzet naar onze mening met 8% negatief beïnvloed doordat een aantal congressen en evenementen dit jaar niet plaatsvindt. Voor de juridische informatieverstrekking ziet Elsevier weinig groei. Dat betekent dat de marktomstandigheden in de Verenigde Staten moeilijk blijven. Het concern verwacht in de loop van het jaar voor GBP 300 miljoen extra aan eigen aandelen in te kopen, naast de GBP 100 miljoen die het bedrijf dit jaar tot nu toe al heeft ingekocht. Dat moet de verwatering van het aandelenkapitaal tegengaan als gevolg van het afstoten van niet-kernactiviteiten. De resultaten van Elsevier stemmen tot bijna achter de komma overeen met de gemiddelde marktverwachting. Ook de prognoses voor dit jaar komen niet als een verrassing. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie houden voor het aandeel.