Het Amerikaanse Molycorp en het Australische Lynas Corp. kregen beiden met problemen af te rekenen. In het geval van Molycorp verloor topman Smith zijn geloofwaardigheid bij de investeerders en moest aftreden na vertragingen en budgetoverschrijdingen bij het Mountain Pass project.

Lynas had dan weer te kampen met actiegroepen die beletten dat de grootste verwerkingsinstallatie van REE buiten China

operationeel werd.

Naar het einde van het jaar toe stabiliseerden de REE-prijzen en veerden de aandelen terug wat op. 2013 laat zich moeilijk voorspellen maar het is nauwelijks denkbaar dat het nieuwe jaar nog slechter zal zijn dan 2012.

Toch blijven er nog tal van onzekerheden, onder meer wat betreft de omvang van de Chinese productie en uitvoer, de beschikbare

voorraden, de vraag uit Japan en de evolutie van de verschillende REE prijzen.

Het Amerikaanse Molycorp en het Australische Lynas Corp. kregen beiden met problemen af te rekenen. In het geval van Molycorp verloor topman Smith zijn geloofwaardigheid bij de investeerders en moest aftreden na vertragingen en budgetoverschrijdingen bij het Mountain Pass project. Lynas had dan weer te kampen met actiegroepen die beletten dat de grootste verwerkingsinstallatie van REE buiten China operationeel werd. Naar het einde van het jaar toe stabiliseerden de REE-prijzen en veerden de aandelen terug wat op. 2013 laat zich moeilijk voorspellen maar het is nauwelijks denkbaar dat het nieuwe jaar nog slechter zal zijn dan 2012. Toch blijven er nog tal van onzekerheden, onder meer wat betreft de omvang van de Chinese productie en uitvoer, de beschikbare voorraden, de vraag uit Japan en de evolutie van de verschillende REE prijzen.