De prijsval bij het goud en het zilver heeft daarnaast een zelfvoedend effect gehad. Een aantal spelers op de markt verkochten omdat andere spelers dat deden, met als gevolg dat de prijzen helemaal door de vloer zakten. Fundamentele factoren speelden daarbij nauwelijks een rol.

Volgens Gregersen kan in het geval van de zilverprijs het ergste leed zijn geleden. Zilver heeft een belangrijke functie als industrieel metaal en een verder herstel van de wereldeconomie kan de prijs ondersteunen. De vraag naar zilver blijft onveranderd sterk.

De prijsval bij het goud en het zilver heeft daarnaast een zelfvoedend effect gehad. Een aantal spelers op de markt verkochten omdat andere spelers dat deden, met als gevolg dat de prijzen helemaal door de vloer zakten. Fundamentele factoren speelden daarbij nauwelijks een rol. Volgens Gregersen kan in het geval van de zilverprijs het ergste leed zijn geleden. Zilver heeft een belangrijke functie als industrieel metaal en een verder herstel van de wereldeconomie kan de prijs ondersteunen. De vraag naar zilver blijft onveranderd sterk.