In Europa kwam sectorgenoot Koninklijke Olie met tegenvallende resultaten, waarbij vooral de tegenvallers in Nigeria en Alaska in het oog sprongen.

De bedrijfsresultaten van de meeste overige publicerende bedrijven zagen er overigens wel redelijk uit en ondersteunden in het algemeen de Europese aandelenmarkten tot nieuwe jaarrecords.

De AEX liep - ondanks koersverlies van zwaargewicht Shell - op tot bijna 392 punten, wat een jaarrecord is en neerkomt op een stijging van 4,5% voor de maand oktober.

In Europa kwam sectorgenoot Koninklijke Olie met tegenvallende resultaten, waarbij vooral de tegenvallers in Nigeria en Alaska in het oog sprongen. De bedrijfsresultaten van de meeste overige publicerende bedrijven zagen er overigens wel redelijk uit en ondersteunden in het algemeen de Europese aandelenmarkten tot nieuwe jaarrecords. De AEX liep - ondanks koersverlies van zwaargewicht Shell - op tot bijna 392 punten, wat een jaarrecord is en neerkomt op een stijging van 4,5% voor de maand oktober.