Een reddingsplan voor Portugal wordt nu vrijwel onvermijdelijk, wat voor gevolg kan hebben dat ook de Europese begrotingscrisis opnieuw in volle hevigheid kan gaan oplaaien.

Emilie Gay, Roger Bootle en Jonathan Loynes van Capital Economics Ltd zijn van mening dat de rente die Portugal op zijn obligaties moet betalen zo hoog is het niet lang houdbaar is.

Het land moet in april en juni samen voor in totaal 9 miljard euro aan obligaties gaan herfinancieren. Vervolgens moet het land nog in juli, augustus, september, oktober en november beroep doen op de markt om obligaties te plaatsen.

Een reddingsplan voor Portugal wordt nu vrijwel onvermijdelijk, wat voor gevolg kan hebben dat ook de Europese begrotingscrisis opnieuw in volle hevigheid kan gaan oplaaien. Emilie Gay, Roger Bootle en Jonathan Loynes van Capital Economics Ltd zijn van mening dat de rente die Portugal op zijn obligaties moet betalen zo hoog is het niet lang houdbaar is. Het land moet in april en juni samen voor in totaal 9 miljard euro aan obligaties gaan herfinancieren. Vervolgens moet het land nog in juli, augustus, september, oktober en november beroep doen op de markt om obligaties te plaatsen.