Het voorstel om de obligatiebezitters mee te doen betalen voor toekomstige reddingsoperaties werd niet weerhouden, met de bedoeling om de rust in de eurozone te doen terugkeren.

Alan McQuaid, chef econoom bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, was van mening dat er een oplossing moest komen voor de begrotingsproblemen, zoniet dreigde de euro het kind van de rekening te worden.

Ierland moet gemiddeld 5,80% rente op de steun betalen. Daarvan is 45 miljard euro afkomstig van Europese regeringen, 22,50 miljard euro van het IMF en 17,50 miljard euro van de Ierse cash reserves en van het nationaal pensioenfonds.

Volgens de Ierse premier Brian Cowen was er geen andere optie dan dit reddingsplan, zonder hetwelke Ierland verloren zou zijn geweest.

Het voorstel om de obligatiebezitters mee te doen betalen voor toekomstige reddingsoperaties werd niet weerhouden, met de bedoeling om de rust in de eurozone te doen terugkeren. Alan McQuaid, chef econoom bij Bloxham Stockbrokers in Dublin, was van mening dat er een oplossing moest komen voor de begrotingsproblemen, zoniet dreigde de euro het kind van de rekening te worden. Ierland moet gemiddeld 5,80% rente op de steun betalen. Daarvan is 45 miljard euro afkomstig van Europese regeringen, 22,50 miljard euro van het IMF en 17,50 miljard euro van de Ierse cash reserves en van het nationaal pensioenfonds. Volgens de Ierse premier Brian Cowen was er geen andere optie dan dit reddingsplan, zonder hetwelke Ierland verloren zou zijn geweest.