Het reddingsplan voor Ierland heeft de begrotingscrisis namelijk naar het centrum van de eurozone gebracht. Het is nu aan Duitsland en aan de andere sterke landen of ze de EMU al dan niet willen laten voortbestaan.

Wanneer ze inderdaad willen dat de EMU blijft bestaan, waarvan O'Neill uitgaat, moet er op één of andere manier een uitweg uit de huidige crisissituatie gevonden worden.

Duitsland gaat ongetwijfeld volgens moeten besluiten om de EMU te ondersteunen, dit om de eenvoudige reden dat de Duitse banken in moeilijkheden dreigen te raken wanneer nog meer landen over kop gaan.

Het reddingsplan voor Ierland heeft de begrotingscrisis namelijk naar het centrum van de eurozone gebracht. Het is nu aan Duitsland en aan de andere sterke landen of ze de EMU al dan niet willen laten voortbestaan. Wanneer ze inderdaad willen dat de EMU blijft bestaan, waarvan O'Neill uitgaat, moet er op één of andere manier een uitweg uit de huidige crisissituatie gevonden worden. Duitsland gaat ongetwijfeld volgens moeten besluiten om de EMU te ondersteunen, dit om de eenvoudige reden dat de Duitse banken in moeilijkheden dreigen te raken wanneer nog meer landen over kop gaan.