Christian Tegllund Blaabjerg, hoofd equity strategie bij Saxo Bank, stelde dat Trichet er eens te meer in slaagde om niets te zeggen en zich nogmaals te buitenging aan clichés.

Dat is wel het allerlaatste waar de financiële markten nu behoefte aan hebben. Blaabjerg is van mening dat in de gegeven omstandigheden alleen krachtig ingrijpen helpt.

Het is namelijk onmogelijk om voor elk land met een apart reddingsplan te komen. Dat maakt volgens Blaabjerg helemaal geen zin, want op die manier wordt alleen geld van de ene balans naar de andere verschoven.

De markten realiseren dat dit soort oplossingen niet helpen, vandaar dat het sentiment vrijdag zo roetzwart werd.

Christian Tegllund Blaabjerg, hoofd equity strategie bij Saxo Bank, stelde dat Trichet er eens te meer in slaagde om niets te zeggen en zich nogmaals te buitenging aan clichés. Dat is wel het allerlaatste waar de financiële markten nu behoefte aan hebben. Blaabjerg is van mening dat in de gegeven omstandigheden alleen krachtig ingrijpen helpt. Het is namelijk onmogelijk om voor elk land met een apart reddingsplan te komen. Dat maakt volgens Blaabjerg helemaal geen zin, want op die manier wordt alleen geld van de ene balans naar de andere verschoven. De markten realiseren dat dit soort oplossingen niet helpen, vandaar dat het sentiment vrijdag zo roetzwart werd.