Eén van de problemen is dat de Europese Centrale Bank zelf een aanzienlijk verlies dreigt te lijden op de Griekse obligaties die ze heeft gekocht.

Laurent Fransolet bij Barclays Capital in Londen, gaat er van uit dat de ECB tot dusver 40 miljard euro heeft

uitgegeven om voor 50 miljard euro aan obligaties te kopen.

Die obligaties werden dus gekocht aan een gemiddelde discount van 20%. Hierbij moet nog eens rekening worden gehouden met 47 miljard euro aan eerder ingekochte obligaties. Dat houdt in dat de ECB een verlies van ongeveer 50 miljard euro op de obligaties in bezit gaat lijden.

Eén van de problemen is dat de Europese Centrale Bank zelf een aanzienlijk verlies dreigt te lijden op de Griekse obligaties die ze heeft gekocht. Laurent Fransolet bij Barclays Capital in Londen, gaat er van uit dat de ECB tot dusver 40 miljard euro heeft uitgegeven om voor 50 miljard euro aan obligaties te kopen. Die obligaties werden dus gekocht aan een gemiddelde discount van 20%. Hierbij moet nog eens rekening worden gehouden met 47 miljard euro aan eerder ingekochte obligaties. Dat houdt in dat de ECB een verlies van ongeveer 50 miljard euro op de obligaties in bezit gaat lijden.