In het programma van CNBC Asia's "Squawk Box" vergeleek Bove wat er in Europa te gebeuren staat met wat er in Zuid-Amerika is gebeurd.

Ook daar viel een kapitaalvlucht op grote schaal plaats bij het uitbreken van een bankencrisis en het heeft lang geduurd alvorens de Zuid-Amerikaanse banken zich daar van kunnen herstellen hebben.

Het aanslaan van het geld van de spaarders is volgens Bove een slecht idee. Het zijn namelijk zij die samen met de obligatiebezitters de banken financieren en uiteindelijk dus ook de economie rechthouden. Met name Citigroup zou goed geplaatst zijn om te profiteren van een influx van Europees geld.

In het programma van CNBC Asia's "Squawk Box" vergeleek Bove wat er in Europa te gebeuren staat met wat er in Zuid-Amerika is gebeurd. Ook daar viel een kapitaalvlucht op grote schaal plaats bij het uitbreken van een bankencrisis en het heeft lang geduurd alvorens de Zuid-Amerikaanse banken zich daar van kunnen herstellen hebben. Het aanslaan van het geld van de spaarders is volgens Bove een slecht idee. Het zijn namelijk zij die samen met de obligatiebezitters de banken financieren en uiteindelijk dus ook de economie rechthouden. Met name Citigroup zou goed geplaatst zijn om te profiteren van een influx van Europees geld.