Dat bedrag werd door een woordvoerder van de regering werd echter ontkend. Analisten geloven bovendien dat het reddingsplan voor de Spaanse spaarbanken niet ver genoeg reikt.

Er zou eerder een bedrag van 40 tot 50 miljard euro nodig zijn. Madrid heeft tot dusver tevergeefs gezocht naar investeerders in de Spaanse spaarbanken, waarvan er vijf afgelopen zomer niet door de stress tests raakten.

Economieminister Elena Salgado bevestigde onlangs dat de spaarbanken behoefte hebben aan vers geld bovenop de 11 miljard euro die ze voordien al hebben ontvangen.

Dat bedrag werd door een woordvoerder van de regering werd echter ontkend. Analisten geloven bovendien dat het reddingsplan voor de Spaanse spaarbanken niet ver genoeg reikt. Er zou eerder een bedrag van 40 tot 50 miljard euro nodig zijn. Madrid heeft tot dusver tevergeefs gezocht naar investeerders in de Spaanse spaarbanken, waarvan er vijf afgelopen zomer niet door de stress tests raakten. Economieminister Elena Salgado bevestigde onlangs dat de spaarbanken behoefte hebben aan vers geld bovenop de 11 miljard euro die ze voordien al hebben ontvangen.