Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc en Morgan Stanley onderzochten de economische gevolgen van het reddingsplan met een waarde van 30 miljard euro dat vorig weekend werd goedgekeurd. Bovendien staat het IMF indien nodig ook nog eens klaar met 15 miljard euro.

Erik Nielsen, hoofd Europese economie bij Goldman Sachs, twijfelt er aan of de Griekse economie zal kunnen groeien terwijl het deficiet op de begroting wordt afgebouwd.

Zonder economische groei zijn de schulden alleen maar dragelijk wanneer iemand ze wil financieren aan veel minder dan 5% en dat voor een periode van minstens tien jaar. Eigenlijk weet Griekenland nog altijd niet precies hoeveel rente het op een eventueel reddingsplan moet betalen.

Bij Morgan Stanley Asia Ltd merkte topman Stephen Roach op dat Griekenland voor een bijzonder moeilijke opgave staat, op een relatief korte termijn moet het land een grondige mentaliteitswijziging ondergaan. De vraag is of het land daar effectief in gaat slagen.

Janet Henry, hoofdeconoom bij HSBC in Londen, twijfelt er aan of Griekenland er effectie in zal slagen om het tekort op de begroting in de komende drie jaar terug te dringen richting 3%. De financiële markten zijn daar alleszins nog niet van overtuigd.

Goldman Sachs Group Inc., HSBC Holdings Plc en Morgan Stanley onderzochten de economische gevolgen van het reddingsplan met een waarde van 30 miljard euro dat vorig weekend werd goedgekeurd. Bovendien staat het IMF indien nodig ook nog eens klaar met 15 miljard euro. Erik Nielsen, hoofd Europese economie bij Goldman Sachs, twijfelt er aan of de Griekse economie zal kunnen groeien terwijl het deficiet op de begroting wordt afgebouwd. Zonder economische groei zijn de schulden alleen maar dragelijk wanneer iemand ze wil financieren aan veel minder dan 5% en dat voor een periode van minstens tien jaar. Eigenlijk weet Griekenland nog altijd niet precies hoeveel rente het op een eventueel reddingsplan moet betalen. Bij Morgan Stanley Asia Ltd merkte topman Stephen Roach op dat Griekenland voor een bijzonder moeilijke opgave staat, op een relatief korte termijn moet het land een grondige mentaliteitswijziging ondergaan. De vraag is of het land daar effectief in gaat slagen. Janet Henry, hoofdeconoom bij HSBC in Londen, twijfelt er aan of Griekenland er effectie in zal slagen om het tekort op de begroting in de komende drie jaar terug te dringen richting 3%. De financiële markten zijn daar alleszins nog niet van overtuigd.