Nicola Mai van JPMorgan Chase & Co is van mening dat het haast onvermijdelijk is geworden dat de Portugese regering gaat vallen. Daardoor zou de Europese begrotingscrisis in een nieuwe fase belanden.

Daisuke Karakama, valutaspecialist in Tokio bij Mizuho Corporate Bank, is van mening dat Europa er nog altijd niet in geslaagd is om een krachtig antwoord op de crisis te formuleren.

Zelfs een reddingsfonds van 5000 miljard euro zou volgens Karakama de Europese begrotingscrisis niet oplossen. De begrotingsproblemen zijn in elk land namelijk verschillend, wat vaak uit het oog wordt verloren.

Nicola Mai van JPMorgan Chase & Co is van mening dat het haast onvermijdelijk is geworden dat de Portugese regering gaat vallen. Daardoor zou de Europese begrotingscrisis in een nieuwe fase belanden. Daisuke Karakama, valutaspecialist in Tokio bij Mizuho Corporate Bank, is van mening dat Europa er nog altijd niet in geslaagd is om een krachtig antwoord op de crisis te formuleren. Zelfs een reddingsfonds van 5000 miljard euro zou volgens Karakama de Europese begrotingscrisis niet oplossen. De begrotingsproblemen zijn in elk land namelijk verschillend, wat vaak uit het oog wordt verloren.