Dat de Ierse banken kwetsbaar zijn toont bijvoorbeeld Allied Irish Bank. Deze tweede Ierse bank publiceerde afgelopen vrijdag de kwartaalcijfers, waaruit bleek dat de deposito's dit jaar al met 19% zijn gedaald.

De aanvraag van de Ieren zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers mogelijk wat rust geven op de kapitaalmarkten. Die rust zal maar van korte duur zijn, want zolang er niets verandert aan de structuur van de Europese Unie zullen kapitaalmarkten nieuwe testen uitvoeren.

Alle ogen zijn nu gericht zijn op Portugal. Met een 10-jaarsrente van bijna 7% toont de markt weinig vertrouwen in het land en waarom zou de rente voor Portugal dalen als Ierland een hulppakket krijgt?

Dat de Ierse banken kwetsbaar zijn toont bijvoorbeeld Allied Irish Bank. Deze tweede Ierse bank publiceerde afgelopen vrijdag de kwartaalcijfers, waaruit bleek dat de deposito's dit jaar al met 19% zijn gedaald. De aanvraag van de Ieren zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers mogelijk wat rust geven op de kapitaalmarkten. Die rust zal maar van korte duur zijn, want zolang er niets verandert aan de structuur van de Europese Unie zullen kapitaalmarkten nieuwe testen uitvoeren. Alle ogen zijn nu gericht zijn op Portugal. Met een 10-jaarsrente van bijna 7% toont de markt weinig vertrouwen in het land en waarom zou de rente voor Portugal dalen als Ierland een hulppakket krijgt?