Die 259 miljard dollar is ongeveer het dubbele van het bedrag dat beide hypotheekverstrekkers tot dusver aan steun hebben ontvangen. Ter vergelijking: de gecombineerde redding van de banken en de auto-industrie kostten samen ongeveer 50 miljard dollar.

De redding van de zakenbanken, de zogenaamde Wall Street banken, heeft de belastingbetaler tot dusver zelfs 16 miljard dollar opgeleverd.

Volgens het Federal Housing Finance Agency kan de redding van Fannie Mae en Freddie Mac tussen 142 miljard en 259 miljard dollar gaan kosten.

Hierbij is rekening gehouden met de dividenden die Fannie Mae en Freddie Mac in de komende jaren aan de overheid gaat uitbttalen. Dat bedrag kan oplopen van 80 milijard dollar tot 104 miljard dollar.

Die 259 miljard dollar is ongeveer het dubbele van het bedrag dat beide hypotheekverstrekkers tot dusver aan steun hebben ontvangen. Ter vergelijking: de gecombineerde redding van de banken en de auto-industrie kostten samen ongeveer 50 miljard dollar. De redding van de zakenbanken, de zogenaamde Wall Street banken, heeft de belastingbetaler tot dusver zelfs 16 miljard dollar opgeleverd. Volgens het Federal Housing Finance Agency kan de redding van Fannie Mae en Freddie Mac tussen 142 miljard en 259 miljard dollar gaan kosten. Hierbij is rekening gehouden met de dividenden die Fannie Mae en Freddie Mac in de komende jaren aan de overheid gaat uitbttalen. Dat bedrag kan oplopen van 80 milijard dollar tot 104 miljard dollar.