Volgens Europa is het deficiet inderdaad beheersbaar indien het land er in slaagt om de begroting in de komende jaren - zeg maar de periode 2010 tot 2014 - onder controle te houden.

De analisten zijn sceptisch, zij geloven dat Ierland moet hopen dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, de twee belangrijkste handelspartners van het land, het economisch goed blijven doen.

Volgens Daniel Gros, directeur van het Center for European Policy Studies, zullen de Ieren moeten bidden voor een scenario dat meevalt. In een worst-case scenario zijn de gevolgen niet te overzien.

Volgens Europa is het deficiet inderdaad beheersbaar indien het land er in slaagt om de begroting in de komende jaren - zeg maar de periode 2010 tot 2014 - onder controle te houden. De analisten zijn sceptisch, zij geloven dat Ierland moet hopen dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, de twee belangrijkste handelspartners van het land, het economisch goed blijven doen. Volgens Daniel Gros, directeur van het Center for European Policy Studies, zullen de Ieren moeten bidden voor een scenario dat meevalt. In een worst-case scenario zijn de gevolgen niet te overzien.