Het redden van de banken is momenteel de topprioriteit van de regering Bratusek die nog maar een maand in het zadel zit.

Slovenië slaagde er onlangs in om succesvol obligaties te plaatsen, maar niettemin blijft de geldbehoefte van het land hoog. Dit jaar hebben de Slovenen ongeveer 2,50 miljard euro nodig, volgend jaar zou de financiële behoefte oplopen tot 4 à 4,50 miljard euro.

Bij Barclays zijn de analisten Eldar Vakhitov, Apolline Menut en Andreas Kolbe van mening dat de privatisering van de banksector al een stap in de goede richting zou betekenen. Het is absoluuut noodzakelijk dat de greep van de overheid op de banken een stuk kleiner wordt.

Het redden van de banken is momenteel de topprioriteit van de regering Bratusek die nog maar een maand in het zadel zit. Slovenië slaagde er onlangs in om succesvol obligaties te plaatsen, maar niettemin blijft de geldbehoefte van het land hoog. Dit jaar hebben de Slovenen ongeveer 2,50 miljard euro nodig, volgend jaar zou de financiële behoefte oplopen tot 4 à 4,50 miljard euro. Bij Barclays zijn de analisten Eldar Vakhitov, Apolline Menut en Andreas Kolbe van mening dat de privatisering van de banksector al een stap in de goede richting zou betekenen. Het is absoluuut noodzakelijk dat de greep van de overheid op de banken een stuk kleiner wordt.