Volgens de voorlopige resultaten steeg de operationele winst in het voorbije kwartaal met 91% tot 5,6 miljard euro. Dit is 7% meer dan analisten hadden verwacht. Samsung Electronics, de grootste divisie van de Zuid-Koreaanse chaebol (conglomeraat), profiteerde van de goede verkoopcijfers van de nieuwe Galaxy S-III en de Galaxy Note (een kruising tussen smartphone en tabletcomputer).

Omdat het gaat over voorlopige resultaten geeft Samsung geen resultaten per divisie (de definitieve resultaten worden pas midden november bekendgemaakt). Toch is nu al duidelijk dat de winst van de smartphone-divisie sneller gegroeid is dan het gemiddelde in de groep. Dit zou de lagere winst in geheugenkaarten voor computers compenseren. De computerschermendivisie zou volgens schattingen zo'n 600 miljoen euro winst gemaakt hebben, in vergelijking met een klein verlies in dezelfde periode een jaar geleden.

De wereldleider in televisies, draagbare telefoons en geheugenchips noteert goedkoper dan Apple, met een koers-winstverhouding van 9,5 (verwachte winst 2012) tegenover 15 voor Apple.

Volgens de voorlopige resultaten steeg de operationele winst in het voorbije kwartaal met 91% tot 5,6 miljard euro. Dit is 7% meer dan analisten hadden verwacht. Samsung Electronics, de grootste divisie van de Zuid-Koreaanse chaebol (conglomeraat), profiteerde van de goede verkoopcijfers van de nieuwe Galaxy S-III en de Galaxy Note (een kruising tussen smartphone en tabletcomputer).Omdat het gaat over voorlopige resultaten geeft Samsung geen resultaten per divisie (de definitieve resultaten worden pas midden november bekendgemaakt). Toch is nu al duidelijk dat de winst van de smartphone-divisie sneller gegroeid is dan het gemiddelde in de groep. Dit zou de lagere winst in geheugenkaarten voor computers compenseren. De computerschermendivisie zou volgens schattingen zo'n 600 miljoen euro winst gemaakt hebben, in vergelijking met een klein verlies in dezelfde periode een jaar geleden.De wereldleider in televisies, draagbare telefoons en geheugenchips noteert goedkoper dan Apple, met een koers-winstverhouding van 9,5 (verwachte winst 2012) tegenover 15 voor Apple.