BP boekte daarnaast over het tweede kwartaal een recordverlies van 17,15 miljard dollar. Het bedrijf zet 32,20 miljard dollar opzij voor alle kosten verbonden met het lek in de oliebron in de Golf van Mexico.

Over het tweede kwartaal van vorig jaar realiseerde BP nog een winst van 4,39 miljard euro. De productie tijdens het tweede kwartaal daalde, uitgedrukt in equivalenten van vaten olie, met 4%.

Het bedrijf wil voor een totaal bedrag van 30 miljard dollar aan activa verkopen. De omzet kwam over de verslagperiode uit op 73,70 miljard dollar, tegenover 54,80 miljard dollar vorig jaar.

BP boekte daarnaast over het tweede kwartaal een recordverlies van 17,15 miljard dollar. Het bedrijf zet 32,20 miljard dollar opzij voor alle kosten verbonden met het lek in de oliebron in de Golf van Mexico. Over het tweede kwartaal van vorig jaar realiseerde BP nog een winst van 4,39 miljard euro. De productie tijdens het tweede kwartaal daalde, uitgedrukt in equivalenten van vaten olie, met 4%. Het bedrijf wil voor een totaal bedrag van 30 miljard dollar aan activa verkopen. De omzet kwam over de verslagperiode uit op 73,70 miljard dollar, tegenover 54,80 miljard dollar vorig jaar.