De daling van de aandelenkoersen stimuleerde de vraag naar alternatieve beleggingen als goud. De verwachting dat de wereldeconomie gaat kwakkelen, is opnieuw toegenomen.

Op de valutamarkten daalde de koers van de euro met 1,40% tegenover de dollar. In Duitsland zouden de 10 grootste banken voor een bedrag van 105,50 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind- Waldock in Chicago, stelt vast dat de goudprijs onmiddellijk aantrekt wanneer de beurskoersen verzwakken. De beleggers zoeken duidelijk bescherming tegen een verdere daling van de beurskoersen.

De daling van de aandelenkoersen stimuleerde de vraag naar alternatieve beleggingen als goud. De verwachting dat de wereldeconomie gaat kwakkelen, is opnieuw toegenomen. Op de valutamarkten daalde de koers van de euro met 1,40% tegenover de dollar. In Duitsland zouden de 10 grootste banken voor een bedrag van 105,50 miljard euro aan vers kapitaal nodig hebben. Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind- Waldock in Chicago, stelt vast dat de goudprijs onmiddellijk aantrekt wanneer de beurskoersen verzwakken. De beleggers zoeken duidelijk bescherming tegen een verdere daling van de beurskoersen.