De uitdrukking 'Maart roert zijn staart' was volgens ABN Amro deze week wel van toepassing. Terwijl 'koning winter' zich hier nog doet gelden lijkt de lente op de internationale aandelenbeurzen al in volle gang.

Voor de tiende dag op rij sloot de bekendste Amerikaanse beursgraadmeter, de Dow Jones Industrial Average index, gisteren met winst en vestigde hiermee een nieuw record.

De breder gespreide S&P500-index heeft het hoogste punt van 2007 nog niet bereikt, maar het scheelt niet veel. In Europa en Japan bereikten de beurzen de hoogste niveaus sinds respectievelijk juni 2008 en september 2008.

De uitdrukking 'Maart roert zijn staart' was volgens ABN Amro deze week wel van toepassing. Terwijl 'koning winter' zich hier nog doet gelden lijkt de lente op de internationale aandelenbeurzen al in volle gang. Voor de tiende dag op rij sloot de bekendste Amerikaanse beursgraadmeter, de Dow Jones Industrial Average index, gisteren met winst en vestigde hiermee een nieuw record. De breder gespreide S&P500-index heeft het hoogste punt van 2007 nog niet bereikt, maar het scheelt niet veel. In Europa en Japan bereikten de beurzen de hoogste niveaus sinds respectievelijk juni 2008 en september 2008.