schommelingen in deze parameter verklaren 75% van de schommelingen in beurskoersen sedert 1950.

Vermits over de afgelopen periode de rentetarieven eerder stabiel zijn gebleven op een laag niveau en risicopremies zich op een redelijk constant hoog peil bevinden, zonder veel wijzigingen te vertonen, kan er echter momenteel wel een verband worden gelegd tussen (de gestegen) bedrijfsresultaten en het niveau van de Dow Jones-index.

Het niveau van de bedrijfsresultaten ( zoals verwacht over het lopende boekjaar ) staat in de Verenigde Staten al enige tijd op een hoger niveau dan de eerder bereikte topniveaus van 2007 en 2008.

In die zin is het dan ook niet helemaal onlogisch dat de Dow Jones-index ook hogere regionen gaat opzoeken dan zijn vorige record van oktober 2007.

schommelingen in deze parameter verklaren 75% van de schommelingen in beurskoersen sedert 1950. Vermits over de afgelopen periode de rentetarieven eerder stabiel zijn gebleven op een laag niveau en risicopremies zich op een redelijk constant hoog peil bevinden, zonder veel wijzigingen te vertonen, kan er echter momenteel wel een verband worden gelegd tussen (de gestegen) bedrijfsresultaten en het niveau van de Dow Jones-index. Het niveau van de bedrijfsresultaten ( zoals verwacht over het lopende boekjaar ) staat in de Verenigde Staten al enige tijd op een hoger niveau dan de eerder bereikte topniveaus van 2007 en 2008. In die zin is het dan ook niet helemaal onlogisch dat de Dow Jones-index ook hogere regionen gaat opzoeken dan zijn vorige record van oktober 2007.