Dat heeft op de eerste plaats te maken met een grote vraag vanuit China. De Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties stelt een global fish price index samen, een index die de evolutie van de visprijzen uitdrukt. Deze index is recent door het plafond gevlogen.

Op jaarbasis is er sprake van een stijging van de index met 15% in de maand mei ten opzichte van dezelfde maand twaalf maanden voordien. Daarmee werd een nieuwe piek opgetekend, waarbij de vorige piek uit medio 2011 met het grootste gemak werd doorbroken.

Dat heeft op de eerste plaats te maken met een grote vraag vanuit China. De Food and Agriculture Organisation van de Verenigde Naties stelt een global fish price index samen, een index die de evolutie van de visprijzen uitdrukt. Deze index is recent door het plafond gevlogen. Op jaarbasis is er sprake van een stijging van de index met 15% in de maand mei ten opzichte van dezelfde maand twaalf maanden voordien. Daarmee werd een nieuwe piek opgetekend, waarbij de vorige piek uit medio 2011 met het grootste gemak werd doorbroken.