De stijging van de koperprijs heeft met twee factoren te maken: op de eerste plaats een afname van de voorraden en op de tweede plaats een alsmaar stijgende vraag naar dit basismetaal.

Brian Hicks, handelaar bij Global Resources Fund, is van mening dat koper momenteel een verhaal is van een te gering aanbod, waardoor het evenwicht tussen vraag en aanbod verstoord is geraakt.

Fondsbeheerder U.S. Global Investors Fund ziet de koperprijs in de komende 24 maanden nogmaals met 22% stijgen. Daarmee zou een nieuw recordniveau van 5 dollar per pond worden bereikt.

De stijging van de koperprijs heeft met twee factoren te maken: op de eerste plaats een afname van de voorraden en op de tweede plaats een alsmaar stijgende vraag naar dit basismetaal. Brian Hicks, handelaar bij Global Resources Fund, is van mening dat koper momenteel een verhaal is van een te gering aanbod, waardoor het evenwicht tussen vraag en aanbod verstoord is geraakt. Fondsbeheerder U.S. Global Investors Fund ziet de koperprijs in de komende 24 maanden nogmaals met 22% stijgen. Daarmee zou een nieuw recordniveau van 5 dollar per pond worden bereikt.