De voorraden in de 15 staten van de Amerikaanse Midwest, inclusief Illinois, zijn vorige week gestegen tot 97,70 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau sinds met het opstellen van de data in 1990 werd gestart.

De voorraden in Cushing, Oklahoma, het leverpunt voor New York futures contracten, bevinden zich maar 1% onder hun historisch recordniveau. Het oplopen van de voorraden heeft te maken met de verwachting dat de VS-economie gaat vertragen.

Daardoor zou de vraag naar olie afnemen, wat meteen verklaart waarom de markt niet meer bereid is om een premie te betalen voor levering op een latere datum. Er is met andere woorden voldoende olie op de markt.

Phil Flynn, vice president research bij PFGBest in Chicago, is van mening dat de evolutie van de olievoorraden een zoveelste negatief punt is voor de olieprijs. De recente stijging van die prijs boven 80 dollar per vat verbaast Flynn dan ook ten zeerste.

De voorraden in de 15 staten van de Amerikaanse Midwest, inclusief Illinois, zijn vorige week gestegen tot 97,70 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau sinds met het opstellen van de data in 1990 werd gestart. De voorraden in Cushing, Oklahoma, het leverpunt voor New York futures contracten, bevinden zich maar 1% onder hun historisch recordniveau. Het oplopen van de voorraden heeft te maken met de verwachting dat de VS-economie gaat vertragen. Daardoor zou de vraag naar olie afnemen, wat meteen verklaart waarom de markt niet meer bereid is om een premie te betalen voor levering op een latere datum. Er is met andere woorden voldoende olie op de markt. Phil Flynn, vice president research bij PFGBest in Chicago, is van mening dat de evolutie van de olievoorraden een zoveelste negatief punt is voor de olieprijs. De recente stijging van die prijs boven 80 dollar per vat verbaast Flynn dan ook ten zeerste.