Want sinds begin juli is de index al met 5,3% gestegen en maakt daarmee een belangrijk onderdeel uit van de jaarwinst van 18,6% dit jaar. 33 keer eerder steeg de index meer dan 5% in een maand de laatste 20 jaar.

De sterke juli maand komt natuurlijk na de daling van juni. De stemming op de markten is duidelijk omgeslagen. Ging men er een maand geleden nog vanuit een snelle afbouw van QE.

Nu lijkt de stemming volledig omgeslagen te zijn naar de mening dat er voorlopig niets zal worden gedaan.

En dat is gunstig voor aandelen. Enerzijds zal de lange rente laag blijven en dus blijven sommige aandelen met hoge dividendrendementen concurrerend versus de obligaties.

Een ander element is dat bedrijven niet angstig behoeven te zijn dat zij tegen veel hogere rentes moeten gaan lenen.

Want sinds begin juli is de index al met 5,3% gestegen en maakt daarmee een belangrijk onderdeel uit van de jaarwinst van 18,6% dit jaar. 33 keer eerder steeg de index meer dan 5% in een maand de laatste 20 jaar. De sterke juli maand komt natuurlijk na de daling van juni. De stemming op de markten is duidelijk omgeslagen. Ging men er een maand geleden nog vanuit een snelle afbouw van QE. Nu lijkt de stemming volledig omgeslagen te zijn naar de mening dat er voorlopig niets zal worden gedaan. En dat is gunstig voor aandelen. Enerzijds zal de lange rente laag blijven en dus blijven sommige aandelen met hoge dividendrendementen concurrerend versus de obligaties. Een ander element is dat bedrijven niet angstig behoeven te zijn dat zij tegen veel hogere rentes moeten gaan lenen.