Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een teken dat vertrouwen in Spanje en een signaal voor de regering dat aanvraag voor steun bij het ESM, in ieder geval op korte termijn, niet nodig is.

Buitenlandse beleggers komen weer terug, want ongeveer 60% van de vraag kwam uit het buitenland. Dit is vergelijkbaar met de 15-jaars emissie van Italië vorige week.

Spanje heeft na deze emissie al ongeveer Eur 17 mrd opgehaald op de kapitaalmarkt deze maand, bij een verwachte totale financieringsbehoefte van Eur 110 -120 mrd dit jaar.

Dit is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een teken dat vertrouwen in Spanje en een signaal voor de regering dat aanvraag voor steun bij het ESM, in ieder geval op korte termijn, niet nodig is. Buitenlandse beleggers komen weer terug, want ongeveer 60% van de vraag kwam uit het buitenland. Dit is vergelijkbaar met de 15-jaars emissie van Italië vorige week. Spanje heeft na deze emissie al ongeveer Eur 17 mrd opgehaald op de kapitaalmarkt deze maand, bij een verwachte totale financieringsbehoefte van Eur 110 -120 mrd dit jaar.