Dat kan betekenen dat de banken werk beginnen te maken van het wegwerken van de probleemkredieten die ze in portefeuille hebben. Het aantal huizen dat door de banken werd overgenomen steeg tijdens het eerste kwartaal met 35% in vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien.

Het aantal gezinnen dat met gedwongen verkoop van hun huis wordt bedreigd, steeg met 16% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 en met 7% ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar.

Rick Sharga, bij RealtyTrac senior vice president, is van mening dat het totale aantal foreclosures dit jaar de kaap van 1 miljoen kunnen overschrijden.

De trend van een daling van het aantal foreclosures lijkt alleszins voorlopig te zijn gebroken, wat geen goed nieuws voor de vastgoedmarkt betekent.

Dat kan betekenen dat de banken werk beginnen te maken van het wegwerken van de probleemkredieten die ze in portefeuille hebben. Het aantal huizen dat door de banken werd overgenomen steeg tijdens het eerste kwartaal met 35% in vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien. Het aantal gezinnen dat met gedwongen verkoop van hun huis wordt bedreigd, steeg met 16% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 en met 7% ten opzichte van de laatste drie maanden van vorig jaar. Rick Sharga, bij RealtyTrac senior vice president, is van mening dat het totale aantal foreclosures dit jaar de kaap van 1 miljoen kunnen overschrijden. De trend van een daling van het aantal foreclosures lijkt alleszins voorlopig te zijn gebroken, wat geen goed nieuws voor de vastgoedmarkt betekent.