De onderliggende omzet steeg met 6% , maar de aangepaste operationele marge liet een veer van 80 basispunten tot 23,3% . Dit ondanks een stijging van 230 basispunten van de brutomarge.

Het bedrijf heeft kostenbesparingen geïnvesteerd in eigen merken, fabrieken en het verkoopapparaat, een zet die goed heeft uitgepakt.

De eerste halfjaarresultaten zijn grotendeels conform de verwachtingen. Reckitt Benckiser rekent erop zijn eerdere verwachting te gaan halen om de omzet dit jaar met 5 tot 6% op te schroeven.

De resultaten laten zien dat het bedrijf over een solide merkenportefeuille beschikt en voldoende schaalgrootte om competitieve voordelen te genieten.

Opkomende markten stuwden de groei terwijl de omzet in Europa en de Verenigde Staten slechts 3% toenam.

De verkopen in Latijns-Amerika en Azië-Pacific stegen met 11% , terwijl die in Rusland, het Midden-Oosten en Afrika een plus van 6% lieten zien.

De groei in deze opkomende markten laat echter vertraging zien, terwijl de omzet van de farmaceutische tak van het bedrijf 12% kromp in het tweede kwartaal.

De divisie draagt weliswaar slechts 8% bij aan de totale omzet maar is goed voor bijna een kwart van de operationele winst. Het is echter bemoedigend dat het medicijn Suboxone zijn dominante marktpositie heeft weten te behouden ondanks de komst in maart dit jaar van merkloze varianten.

De onderliggende omzet steeg met 6% , maar de aangepaste operationele marge liet een veer van 80 basispunten tot 23,3% . Dit ondanks een stijging van 230 basispunten van de brutomarge. Het bedrijf heeft kostenbesparingen geïnvesteerd in eigen merken, fabrieken en het verkoopapparaat, een zet die goed heeft uitgepakt. De eerste halfjaarresultaten zijn grotendeels conform de verwachtingen. Reckitt Benckiser rekent erop zijn eerdere verwachting te gaan halen om de omzet dit jaar met 5 tot 6% op te schroeven. De resultaten laten zien dat het bedrijf over een solide merkenportefeuille beschikt en voldoende schaalgrootte om competitieve voordelen te genieten. Opkomende markten stuwden de groei terwijl de omzet in Europa en de Verenigde Staten slechts 3% toenam. De verkopen in Latijns-Amerika en Azië-Pacific stegen met 11% , terwijl die in Rusland, het Midden-Oosten en Afrika een plus van 6% lieten zien. De groei in deze opkomende markten laat echter vertraging zien, terwijl de omzet van de farmaceutische tak van het bedrijf 12% kromp in het tweede kwartaal. De divisie draagt weliswaar slechts 8% bij aan de totale omzet maar is goed voor bijna een kwart van de operationele winst. Het is echter bemoedigend dat het medicijn Suboxone zijn dominante marktpositie heeft weten te behouden ondanks de komst in maart dit jaar van merkloze varianten.