Die correctie zou wel eens kunnen leiden tot een koersval met 60% in de aandelenkoersen. Albert Edwards, bij Societe Generale SA hoofdstrateeg, vindt het nog veel te vroeg om victorie te kraaien.

Het risico op een double-dip recessie is nog steeds niet verdwenen, onder andere vanwege de zware besparingsmaatregelen die op verschillende plaatsen in de wereld aangekondigd werden.

Wanneer het Amerikaans quantitative easing plan faalt en de westerse economieën opnieuw in een recessie belanden, zal dit onvermijdelijk aanleiding geven tot zware ontgoocheling bij de beleggers met een uitverkoop van aandelen tot gevolg.

Die correctie zou wel eens kunnen leiden tot een koersval met 60% in de aandelenkoersen. Albert Edwards, bij Societe Generale SA hoofdstrateeg, vindt het nog veel te vroeg om victorie te kraaien. Het risico op een double-dip recessie is nog steeds niet verdwenen, onder andere vanwege de zware besparingsmaatregelen die op verschillende plaatsen in de wereld aangekondigd werden. Wanneer het Amerikaans quantitative easing plan faalt en de westerse economieën opnieuw in een recessie belanden, zal dit onvermijdelijk aanleiding geven tot zware ontgoocheling bij de beleggers met een uitverkoop van aandelen tot gevolg.