Het recessiegevaar is volgens Nightingale hoofdzakelijk afkomstig van het toenemend protectionisme. Het gevaar op een recessie zal volgens hem vooral in de tweede helft van het jaar aanwezig zijn.

Die recessie kan ernstige vormen aannemen, onder andere omdat ook China door de rente te verhogen de economische groei gaat zien terugvallen. Wall Street zal tijdens de eerste helft van het jaar nog goed op dreef blijven.

Vanaf de zomer kan het negatieve sentiment echter de bovenhand gaan krijgen. In geval van protectionisme zullen vooral de sterkste economieën de grootste schade ondervinden.

Het recessiegevaar is volgens Nightingale hoofdzakelijk afkomstig van het toenemend protectionisme. Het gevaar op een recessie zal volgens hem vooral in de tweede helft van het jaar aanwezig zijn. Die recessie kan ernstige vormen aannemen, onder andere omdat ook China door de rente te verhogen de economische groei gaat zien terugvallen. Wall Street zal tijdens de eerste helft van het jaar nog goed op dreef blijven. Vanaf de zomer kan het negatieve sentiment echter de bovenhand gaan krijgen. In geval van protectionisme zullen vooral de sterkste economieën de grootste schade ondervinden.