Uit een rondvraag gedaan door de National Association for Business Economics blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden verwacht dat het BBP volgend kwartaal weer gaat groeien.

Het effect van het stimuleringsprogramma zou dan voluit voelbaar moeten worden, nog een handje toegestoken door de lage renteniveaus.

De huizenmarkt zou stabiliseren, maar de consumentenbestedingen zouden nog te lijden hebben onder aanhoudende jobverliezen.

Chris Varvares, president van Macroeconomic Advisers en iniatiefnemer voor het onderzoek, ziet duidelijke signalen dat de VS-economie aan het uitbodemen is. Het herstel zal echter veel trager verlopen dan bij vorige recessies.

Voor het tweede kwartaal verwacht Varvares nog een krimp van het BBP met 1,80%, waarna het derde kwartaal een groei met 0,70% te zien zou geven. Voor het derde kwartaal wordt een groei met 1,80% verwacht.

Uit een rondvraag gedaan door de National Association for Business Economics blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden verwacht dat het BBP volgend kwartaal weer gaat groeien. Het effect van het stimuleringsprogramma zou dan voluit voelbaar moeten worden, nog een handje toegestoken door de lage renteniveaus. De huizenmarkt zou stabiliseren, maar de consumentenbestedingen zouden nog te lijden hebben onder aanhoudende jobverliezen.Chris Varvares, president van Macroeconomic Advisers en iniatiefnemer voor het onderzoek, ziet duidelijke signalen dat de VS-economie aan het uitbodemen is. Het herstel zal echter veel trager verlopen dan bij vorige recessies. Voor het tweede kwartaal verwacht Varvares nog een krimp van het BBP met 1,80%, waarna het derde kwartaal een groei met 0,70% te zien zou geven. Voor het derde kwartaal wordt een groei met 1,80% verwacht.